Dolar 32,5885
Euro 34,8412
Altın 2.508,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 27°C
Açık
Şanlıurfa
27°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 30°C

BİR TEBBESÜME ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

A+
A-
07.05.2020

Hangi pencereden baktığınla ilgilidir hayatın sana sundukları. Ya tebessüm ettirir ya isyan….
Dünyaca büyük bir sınava tabiyiz ya geçeceğiz yada … onu düşünmek istemiyorum , kendimi korumaya çalışıyorum evde kalarak, çok canımın sıkıldığı anlar da olmuyor değil hani geçen günde böyle günlerden biriydi sosyal medyada çok sevdiğim bir kardeşimin bana gönderdiği bir resimle kendime geldim veyüzümde gülücükler saçıldı ..
Türkiyem canım memleketim zaten çok güzel gelen bu resimlerlede ülkemi bir güzel dolaştım hayalimde de olsa çok güzeldi ,şimdi sizlerede benim penceremden bakarak gezdirmek istiyorum o güzellikleri.
Mustafa kardeşimle başladı bu resimler ,çok sevdiğim Şanlıurfa’dan Balıklı gölden sarı balığı buldum sizde görün ki dilekleriniz gerçek olsun diye gelen resim ve gözlerimi kapayarak hayade olsa güzel bir şehir turu yaptım tebessümle . Şanlıurfa’nın da sembolü olan balıklıgöl 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde, etrafı revaklarla çevrili, içinde sazan balıkları bulunduran Ayn -Zeliha gölü, gölde çok sayıda balık olmasına rağmen kimsenin buradan balık tuttuğunu göremezsiniz, çünkü bu göl ve buradaki balıklar kutsal sayılır geneli siyahtır arada birde Sarı balık çıkar gelir dilekleriniz gerçekleşsin diye.. Balıklıgöl’ün içinde oturup dinlenebileceğiniz pek çok çaybahçesi vardır,bir tarafında Rızvaniye medresesi ve camii diğer tarafında da Halil ür-rahman camii yer alır. Balıkgölün hemen dışına çıktığınızdada mis gibi baharatlar ve kebab kokularıyla çarşılar sizi bekler..
Bir resimde can dostum Ayşe hanımdan geldi Munzur dağlarının eteğinden selam olsun dost yüreğine bu gökkuşağıda benden sana farzetki altından geçip bir dilek tuttun bende tuttum tüm sağlık çalışanları için onlara hiç bir zarar gelmeden evlerine kavuşsunlar diye.
Dostlar birbirinin sıkıntısı hissediyor galiba bir resimde Mardinden Mehmet ağbimden geldi şahane bir Mardin gece manzarası ve onun sözleriyle Mardin, Mezopotamya’nın tılsımlarını geçmişten bu güne taşıyan, ruhu olan şehir. Gecen başka, gündüzün başka güzel.Bulutların bile farklı! Bir kısmında hüzün bir kısmında huzur var. Dili olsa kalenin, gökyüzüne dair ne güzel şeyler söylerdi kim bilir?
Bacim kapa gözlerini hayal et eski Mardin sokaklarında gezdiğini , kollarında boynunda gümüş telkari takılar, muhteşem tınılar dolsun kulaklarına ,hala en az beşdilin konuşulduğu barış,sevgi ve hoşgörü şehridir. Gece gerdanlık gündüz seyranlık Mezopotamya’nın incisi Mardin.
Trakyama da bahar gelmiş kanolalar sarıya boyamış ,bademler meyveye durmuş bahar dallarını göndermiş kardeşim memleketimden kapadım gözlerimi bir güzel dolaştım tebessümle memleketimin dört bir yanını geçecek bugünler sabır hadi bir tebessümde sizden gelsin sağlıcakla kalın #EVDE KAL TÜRKİYE# 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.