Dolar 32,5870
Euro 34,7196
Altın 2.498,90
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 32°C

TOPÇU;‘AFGANİSTAN’IN HUZURU İSTİKRARI ÖNEMLİ’

A+
A-
23.08.2021

GAP gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı Cumhurbaşkanlığı külliyesi de makamında kabul eden Topçu gündeme dair soruları da cevaplandırdı. TOPÇU iç ve dış gündeme dair sorulara verdiği cevapta, Yunanistan’ın Ege ve Kıbrıs’ta yanlış politikalar güderek bölgede gerginlik yarattığına dikkat çekerken ANKARA İLE DOSTLUK HERKESE FAYDA SAĞLAR dedi.

Yalçın TOPÇU ‘AFGANİSTAN’IN HUZURU İSTİKRARI ÖNEMLİ’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ‘eski kültür bakanı Yalçın Topçu Afganistan’ın huzuru, güvenliği ve istikrarı Türkiye için önemlidir’ dedi.

GAP gazeteciler Birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı Cumhurbaşkanlığı külliyesi de makamında kabul eden Topçu gündeme dair sorularıda cevaplandırdı.

TOPÇU iç ve dış gündeme dair sorulara verdiği cevapta, Yunanistan’ın Ege ve Kıbrıs’ta yanlış politikalar güderek bölgede gerginlik yarattığına dikkat çekerken ANKARA İLE DOSTLUK HERKESE FAYDA SAĞLAR dedi.

Topçu şu değerlendirmelerde bulundu ‘.. Türki’ye göz ardı edilecek bir ülke değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsız devlet olarak statüsünü kuvvetlendirici çalışmalara ağırlık verildi.

TÜRKİYE KKTC’NİN YANINDADIR

47 yıldır iki ortaklı iki halkı içeren müzakerelerin beyhude olduğu yaşanan tecrübelerle görüldü. İki bağımsız devlet olarak ne konuşulacaksa, görüşülecekse, onlar konuşulacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlık gününde Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında çok güçlü bir heyetle Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetine gidildi, yıllardır kapalı tutulan Maraş bölgesi gezildi, bütün dünyaya net bir mesaj verildi. Türkiye bütün gücüyle kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin yanındadır.

AFGANİSTAN’DA GÜVENLİK, HUZUR VE İSTİKRAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Afganistan uzun bir müddettir istikrarsız bir durumla karşı karşıya, dost ve kardeş Afgan halkının huzuru mutluluğu bizim için önemlidir.

Afganistan’ın refah barış içerisinde olması bizim temennimizdir, bizim tarihi bağlarımız var Afganistan’la, Sayın Cumhurbaşkanımız ‘ Afganistan’da barış istikrar için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz’ dedi. Cumhurbaşkanımız bu doğrultuda diplomatik birçok girişimde bulundu görüşmelere devam ediyor. Bölgede önemli bir ülke olan Pakistan’da önemli ölçüde görüşmeler diplomatik temaslar sürüyor’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.