Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Açık
Şanlıurfa
26°C
Açık
Cts 27°C
Paz 28°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Barış Pınarı Şehitleri Telabyad’da Anıldı

A+
A-
12.10.2020

Barış Pınarı Harekâtının birinci yıl dönümü münasebetiyle, Telabyad El İman Camiinde Barış Pınarı şehitleri için mevlid ve hatim programı düzenlendi. Şehitler için duaların edildiği programın ardından kurbanlar kesilerek, Telabyad Mahalli Meclisinin yeni hizmet binası da hizmete açıldı.

Barış Pınarı Harekâtının birinci yıl dönümü nedeniyle Telabyad’da düzenlenen programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Sabri Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Telabyad Koordinatörü Oğuzhan Erdi Atak, Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail Hamdo, bölgede görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri birlik komutanları, Suriye Milli Ordusu komutanları ile vatandaşlar katıldı.

Okunan mevlid-i şerif, hatim duası ve Cuma namazının ardından, programa katılanlara lokum ve gülsuyu ikram edildi.

Vali Erin ve beraberindekiler, El İman Camiindeki programın ardından Telabyad Mahalli Meclis binasının açılış törenine geçti. Kur’an-ı Kerim tilaveti, kurban kesimi ve yapılan duaların ardından burada bir konuşma yapan Vali Erin, Barış Pınarı Harekâtının üzerinden bir yıl geçtiğini ifade ederek, harekatta kahramanca çarpışarak bölgeyi terör örgütlerinin işgalinden kurtaran kahraman Mehmetçikleri ve Suriye Milli Ordusu mensuplarını rahmetle andı.

Bir yıl öncesine kadar Telabyad ve Resulayn’daki Suriyelilerin özgürlüklerinden yoksun olduğunu, bölgede hakim olan terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik faaliyetler içinde bulunduğunu anımsatan Vali Erin, “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, bir sene önce başlatılan ve çok kısa sürede başarıyla sonuçlanan bir harekattan söz ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve onlarla birlikte hareket eden Suriye Milli Ordusu mensuplarının gerçekleştirdiği harekat ile, Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedeflere çok şükür ulaşabildik. Bu başarının elde edilmesindeki en büyük pay, kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin ve kahramanca mücadele eden Suriye evlatlarınındır. Bu harekat sırasında şehitlerimiz oldu. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Cenab-ı Allah’tan mekânlarının cennet olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Telabyad Mahalli Meclis Başkanı Vail Hamdo da, bölgenin özgürleştirilmesi, kalkınması ve yaralarının sarılmasında emeği geçen başta Türk Askeri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Telabyad Mahalli Meclisinin yeni binasının açılış kurdelesi, katılımcılarca topluca kesildi. Açılıştan sonra meclis binasını gezen Vali Erin ve beraberindekiler, Meclis Başkanı Vail Hamdo tarafından makam odasında ağırlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.