Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa 26°C
Parçalı Bulutlu
Şanlıurfa
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 30°C
Sal 32°C

Azerbaycanlı Gazeteci; “İngiliz BBC televizyonu Paşinyan’ı adeta rezil etti”

A+
A-
19.08.2020

Bu sözleri yaptığı basın açıklamasında Güney Kafkasya Araştırmalar Merkezi Türkiye temsilcisi, gazeteanka.com haber sitesinin genel yayın yönetmeni, Türkiye Mühabirler Birliği Ankara şube başkanı gazeteci yazar Oktay Hacımusalı söyledi.

Azerbaycanlı gazeteci Oktay Hacımusalı Nikol Paşinyan’ın amatör politikacı olduğunu, buyüzden de hep pot üzerine pot kırdığını söylerken artık bu durumdan yıllarca Ermenistan destekcisi olan Batı’nın bile bıktığını sözlerine ekledi. Stephen Sakur’un hazırlayıp sunmuş olduğu Hard Talk programında Paşinyan’ın böyle rezil duruma düşmesini artık bölgede siyasi dengelerin değişmesi, ibrelerin Azerbaycan’dan yana dönüşmesi olarak değerlendiren O.Hacımusalı sözlerine şöyle devam etti: “Ermenistan’da Paşinyan geldiğinden bu yana iki senedir devam eden iç huzursuzluklar, politikadan ve diplomasiden anlamayan bir liderin devrim sonrası iktidara gelmesiyle başlayan gerilimler, aynı zamanda yıllardır bölgede bu kukla devletin iplerini elinde tutan Rusyayla bile sıkıntılar yaşaması ve artı haddi olmadan Dağlık Karabağla hiç bir ilgisi bulunmayan Tovuz bölgesine son yapılan saldırılar eninde sonunda Paşinyan’ı çıkmaz sokaklara sürükleyecekti ve sürükledi de. Dikkat ediniz artık resmi Revan bölgedeki tüm kredilerini harcamış durumda. Zaten kendi içinde keskin fikir ayrılıkları içinde olan Avrupa birliği ülkeleri bu konuda da ciddi fikir ayrılığına düşmüş durumdalar. Özellikle Fransa bölgesel çıkarları uğruna Ermenistanı halâ kullanmak derdindeyken diğer Avrupa ülkeleri biran önce bu ülkeden kurtulmanın peşinde. Rusya da bu ülkenin Avrupa karşısında düştüğü zor durumu kullanıyor: hem Paşinyan’ın beni koru çağrılarına kulağını kapatıyor, hem onu kaale dahi almadığını göstermek istercesine Russia Today medya kuruluşunun başında bulunan Margarita Simonyan isimli bir ermeni aracılığıyla mesaj gönderiyor, git sana Avrupa yardım etsin diyor, ama bölgedeki son kalesini de kaybetmemek için kalkıp 17 temmuz’da 400 ton silah yardımı yapıyor Ermenistana. Tabii bu da Azerbaycan devletinin haklı tepkisine neden oluyor. Batı da yukarıda da vurguladığım gibi bu devleti yakasından atmak için artık Rusyanın uyguladığı aynı taktikle madem Rusya sana silah satıyor o zaman dön yüzünü Rusya’ya mesajını veriyor Paşinyan’a. Dünkü programı öyle okumamız gerekiyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın Aliyev’den farklı olarak Paşinyan öfkesine çok çabuk yenik düşüyor, böylece kolayca yanlış yapıyor ve yaptığı yanlışlar da onu zor duruma düşürüyor. Deneyimli siyasetçi olmuş olsaydı Paşinyan BBC sunucusunun verdiği, üzerine basarak yinelediği soruyu devletinin bekası açısından doğru bir şekilde yanıtlar, evet, benden önceki iktidarlar yanlış yaptılar, ben onların yerine özür dilemeye hazırım derdi. Ki, zaten bunu yaparak Paşinyan hem Serj Sarkisyanin, hem de Robert Kocaryanin Rusya’nin güdümünde olduğunu kabul etmiş olur, en azından Batıyla ilişılişkilerini düzeltmiş olurdu. Zaten Batının şuanki dünyanın denge politikasında ondan istediği de oydu. Ama Paşinyan amatör bir siyasetçi olduğu için bunu düşünemedi ve bir şansını daha kaybetti ve el aleme bir daha rezil oldu.

Burda hiç kuşkusuz Türkiye`nin ve Azerbaycan`ın son dönemlerde vermiş oldukları beraberlik mesajını ayrıca vurgulamamız gerekiyor. Bu büyük bir başarı ve dünyanın sonunda bazı gerçeklerı gçrmelerini sağladı. Bu başarıdan dolayı hem Azerbaycan, hem de Türkiye resmilerini ve halkını tebrik etmek lazım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.